Hoppa till huvudinnehållet

En god svensk konfektyrhistoria

Vi har gjort godis sedan 1921. Gottfrid Eklund hette mannen som tillsammans med Max Forslund började göra kola i ett kök i Vasastan. De gjorde allt för hand och sålde till mindre butiker i Stockholm och så tog företaget fart. Med över 100 år i branschen är företaget fortfarande svenskägt och vi har kvar vår produktion i Stockholm, vilket gör oss till ett av få konfektyrföretag som fortfarande producerar i Sverige. Det är vi riktigt stolta över!

Aromas sortiment består av klassiskt kvalitetsgodis där många sorter har varit några av Sveriges absoluta favorit bitar i decennier. För vem har inte hört talas om Gröna Grodor, Sega Råttor, Hallon-/Lakritsbåtar och Geléhallon? Aroma ligger bakom alla dessa original som älskats av hela Sverige i många generationer. Ett exempel är Gröna Grodor, som blev en succé när de lanserades 1935 och som fortfarande är en av våra absoluta storsäljare, med sin unika och oemotståndliga smak och konsistens.

Ett helsvenskt företag med passion för godis

Aroma ska vara ett ledande, svenskägt konfektyrföretag med sin produktion av kvalitetsprodukter i Sverige och ambitionen är att vi skall ha en självklar position bland de stora internationella aktörerna. Vi bygger vår verksamhet på ett löfte till våra konsumenter, kunder, leverantörer, medarbetare och ägare.

Hela vår verksamhet och organisation ska genomsyras av ett högt kvalitetstänkande. Våra ledord är ”Kvalitet i allt vi gör”. Vi ska överträffa våra kunders krav. En hög produktutvecklingstakt och nivå ska säkerställa att vi är och förblir en attraktiv samarbetspartner till våra kunder. Vi ska etablera en kultur i företaget där ständiga förbättringar är normen. Våra kärnvärden är bärande i allt vi gör.