Hoppa till huvudinnehållet
B2BNyheter

Intervju om Fairtrade med Aromas VD

Förbi 20 oktober, 2017februari 19th, 2020Inga kommentarer

Intervju om Fairtrade med Aromas VD, Olle Björkenström

Kan man stilla en sötad tand med gott samvete? Jo, visst kan man det. Godis är gott men kan också göra gott när det kommer till produktionen och arbetsvillkoren på marknaden. I Sverige är många engagerade i Fairtrade och symbolen har en hög igenkänningsfaktor. Hos en allt mer medveten befolkning, produceras bättre godis.
Aromas godisserie RättåGott, som både är Fairtrade-certifierad och innehåller naturliga färger, är ett svar på detta. För 7 år sedan fick Olle Björkenström frågan om att bli VD på Aroma Godisfabriken. Aroma grundades år 1921 av Gottfrid Eklund. Det första godiset som gjordes var gräddkola som Gottfrid kokade i ett kök på Folkungagatan i Stockholm. Idag har Aroma två godisfabriker, en som gör allt gelégodis i Skarpnäck och en som gör choklad i Torshälla. Aroma är mest kända för sina geléhjärtan, geléråttan och Fairtrade-serien RättåGott som Aroma började med år 2008.

Olle svarar:

1. Varför är det viktigt med Fairtrade för Aroma?

Bra och schyssta villkor är något som vi ibland tar för givet i denna del av världen. Genom att producera Fairtrade-produkter har man möjligheten att påverka hur villkoren ser ut i länder där det behövs bättre och mer rättvisa villkor. Detta bidrar till att ge exempelvis sockerodlare möjlighet till utbildning och personlig utveckling. Denna resa vill vi självklart vara med på.

2. Varför ska man välja RättåGott framför annat godis?

Först och främst för att godiset smakar väldigt gott! Smak och kvalitét är något som vi aldrig gör avkall på. Vi skapar en produkt som inte bara är god, utan hjälper även till att göra gott för de som möter betydligt tuffare villkor än vad vi har. En ytterligare dimension är att godiset innehåller naturliga färger, smaker och tillverkas i Sverige.

Om Aromas Fairtrade-serie RättåGott:

RättåGott är Aromas nya kvalitetssortiment med noga utvalda mixer av våra allra mest unika och omtyckta godisbitar. Bitar som har varit favoriter i flera generationer och som speglar Aromas historia från 1921 fram till idag, men med ett bättre innehåll än någonsin och anpassat för dagens moderna konsument.

Aromas RättåGott är inte bara smaskigt godis gjort med helt naturliga smaker och färger, det är dessutom Fairtrade certifierat och gör på så sätt gott på fler ställen än i munnen. Och som om inte detta vore nog, allt vårt godis är tillverkat i Sverige.

Följ oss gärna på Instagram här